Erklärung der Logik, Metaphysik und practischen Philosophie, sv. 3. Practische Philosophie [1794; praktická filosofie; filozofie; etika; teorie jednání; osvícenství]

Druh zboží: kniha
CN: A42809
Autor: [Johann Georg Heinrich Feder]
Stav: Použitá
Dostupnost: SKLADEM MIMO PRODEJNU (info)
Cena: 1 990Kč
Množství:
 

Celý titul a podtitul: "Erklärung der Logik, Metaphysik und practischen Philosophie, nach Feders Leitfaden. Dritter Theil. Practische Philosophie."

Třetí díl třídílné učebnice filosofie od Johanna Georga Heinricha Federa (1740-1821), německého osvícenského filosofa navazujícího na Leibnize a Wolffa. Tento svazek se zabývá praktickou filosofií a je rozdělen do pěti kapitol: "Thelemathologie", "Nomologie", "Agathologie", "Moral oder Tugendlehre" a "Naturrecht". Na posledních pěti stranách je nabídkový list Gasslerova knihkupectví ve Vídni obsahující vesměs filosofickou a právnickou literaturu.

Text německy; sazba frakturou.

Dobová papírová vazba.

Vydání: Wien: Auf Kosten des Herausgegebers (Gedruckt bey Ignaz Goldhann) 1794, váz., 426+V s., 8° (12,5 x 20 cm)

Stav knihy: Dobrý stav; desky opotřebované, s naraženými rohy, ořízka trochu ztmavlá, na přední předsádce a pár listech je drobná stopa po činnosti larev/hmyzu, stránky čisté, jen některé mají podél horního okraje stěží viditelnou stopu po vlhkosti.

Valentinská © 2021