POLITIA HISTORICA - RENESANČNÍ TISK 1606 [vyd. tiskárna Daniel Adam z Veleslavína - dědicové]

Druh zboží: kniha
CN: T/24927
Autor: Lauterbeck, Georg; Daniel Adam z Veleslavína
Stav: Použitá
Dostupnost: SKLADEM MIMO PRODEJNU (info)
Cena: 49 999Kč
Množství:
 

Nabízíme renesanční tisk z Veleslavínovy tiskárny z roku 1606:

Lauterbeck, Georg: POLITIA HISTORICA - O Wrchnostech a Sprawcých Swětských.

Knihy Patery : W nichž se obsahugj mnohá vžitečná naučenij, gakby se Králowstwij, Knijžetswij, Země, Obce y Města buďto w času pokoge aneb wálky, pobožně, sslechetně, chwalitebně a vžitečně řijditi a sprawowati mohla : Sebraná z mnohých Starých y nowých, Ržeckých, Latinských, Cžeských y Německých Historij, a Spisůw maudrých lidj o Spráwě Swětské / Ku poctiwosti wssech dobrých ctných a sslechetných Wrchnostij, Spráwcůw, Saudcůw Panůw a Vřednjkuow Zemských y Městských, slawného a dalece rozmnoženého Národu Slowanského, z Gazyka Latinského a Německého w Cžeský gakž neywlastněgi býti mohlo, před lety XXII. přeložená a wůbec wydaná, pilnostij, pracý a nákladem M. Danyele Adama z Weleslawijna ; Nynj pak zase obnowená a wytlačená w Starém Městé Pražském v Dědicůw geho Léta Páně: M. DC VI

Vytisstěna a dokonána gest Kniha tato w Starém městě Pražském u Dědicůw M. Danyele Adama z Weleslawjna, 1606.

Formát 4°, A4. Novější polokožená převazba, cca z doby kolem roku 1900. Knihu přeložil Daniel Adam z Veleslavína. Toto vydání vydali jeho dědicové.

Počty stran: Předtexty 10 (ze 14); hlavní text 732; rejstříky 31. Chybí nám tedy dva listy předtextů.

Stav: Několik listů na začátku knihy má opravované okraje (předtexty a 1 strana hl. textu), titulní list je opravovaný, pravo okraj je dolepen. Hlavní text a rejstříky jsou bezvadné, čisté, rovné.

Valentinská © 2021