Prag, wie es war und wie es ist, sv. 1-2 [mapa okolí Prahy; rytiny; oceloryty; Praha; historie; dějiny; popis]

Druh zboží: kniha
CN: A42751
Autor: Julius Max Schottky [Julius Maximilian Schottky], Josef Šembera [Josef Schembera], Jiří Döbler [Georg Döbler], Christian Duttenhofer
Stav: Použitá
Dostupnost: SKLADEM MIMO PRODEJNU (info)
Cena: 11 250Kč
Množství:
 

Podrobný popis Prahy a jejích pamětihodností z první poloviny 19. století; napsal německý historik Julius Max Schottky (1797-1849); autory příloh jsou významní doboví umělci. První svazek je po obecném úvodu věnován Starému Městu, Josefovu a Novému Městu, druhý Malé Straně, Hradčanům, Vyšehradu a různým veřejným institucím.

Vevázáno je 6 ocelorytových příloh z dvanácti: oba ryté tituly s vyobrazeními portálu Týnského chrámu a mosteckých věží (vyryl Jiří Döbler podle předloh Josefa Šembery a Wernera); rozkládací plán pražského okolí (viz foto; vyryl Carl Kettner); rozkládací pohled na Malou Stranu a Hradčany od staroměstského předpolí Karlova mostu (viz foto; vyryl Christian Duttenhofer podle předlohy Šembery); Svatovítská katedrála (pohled z boku na hlavní věž; vyryl Duttenhofer podle předlohy Šembery); rozkládací veduta Vyšehradu (vyryl Döbler podle předlohy Wernera).

Chybí: rozkládací plán Prahy; rozkládací pohled na Karlův most a Staré Město; rozkládací pohled na Pražský hrad; pohled na Staroměstské náměstí; Svatovítská katedrála (pohled zvnějšku na chór); Křížovnické náměstí; nejsou vevázány ani běžné titulní listy (zjevně záměr; ponechány jen ryté titulní listy).

Text německy; sazba antikvou.

Celoplátěné vazby se štítky.

Vydání: Prag: J. G. Calvesche Bucchandlung 1831-1832, váz., XII+427 s., 3 tabule, 1 mapa, VIII+546 s., 8° (13 x 20 cm)

Stav knihy: Uspokojivý stav; plátno na deskách zašlé a opotřebované, část stránek zažloutlá, cca 30 listů má v dolní části žlutou skvrnu (zřejmě od vody; viz foto), další stránky mají jen zřídka otisk či skvrnky od stáří, přílohy opotřebované, s drobnými natrženími a žlutými skvrnkami od stáří, veduta Vyšehradu má malou ztrátu, na horní části plánu je menší skvrna od vody.

Valentinská © 2021