Germanicarum Rerum Scriptores Aliquot Insignes, sv. 1-2 [1600-1602; historie; dějiny Německa; Německo; Varii]

Druh zboží: kniha
CN: A37688
Autor: Marquardus Freherus [Marquardus Frecherus; Marquard Freher]
Stav: Použitá
Dostupnost: SKLADEM MIMO PRODEJNU (info)
Cena: 150 000Kč
Množství:
 

Celé tituly a podtituly: "Germanicarum Rerum Scriptores Aliquot Insignes, Hactenus Incogniti. Qui gesta sub Regibus & Imperatoribus Teutonicis, iam inde a Karolo M. usq[ue] ad Fridericum III. Imp. perpetua fere serie, suis quique seculis, litteris mandatas posteritati reliquerunt, Tomus Unus"; "Germanicarum Rerum Scriptores Varii, Partim Hactenus Incogniti. Qui res in Germania & Imperio sub Friderico III. & Maximiliano I. Impp. memorabiliter gestas, illo aeuo litteris prodiderunt. Tomus Secundus".

První dva svazky vzácné a významné edice historických děl a pramenů, jež jsou spjaty s dějinami německé říše; svázáno do jednoho fyzického svazku (třetí svazek byl publikován až v roce 1611). Editorem byl německý humanistický právník, historik a diplomat Marquard Freher (1565-1614). Kompletní a dobře zachovalé výtisky.

Text latinsky; sazba antikvou; na titulních stranách a poslední straně prvního svazku je signet tiskaře Wecheladalší strany jsou zdobeny krásnými dřevořezovými vlysy, koncovými vinětami a mnoha iniciálami s florálními motivy; na jedné ze stran je ilustrace (ottonská mince).

Dobový pergamenový pokryv se slepotiskem, barevnou ořízkou a zbytky tkanic; lepenkové desky.

Vydání: Francofurti [Frankfurt nad Mohanem]: Apud heredes Andreae Wecheli, Claudium Marnium & Ioannem Aubrium 1600; Typis Wechelianis, apud Claudium Marnium, & haeredes Joannis Aubrii 1602, váz., [20]+466+[22]+34+[2], [32]+442+[2]+[14] s., 4° (22 x 34 cm)

Stav knihy: Velmi dobrý stav; rohy desek naražené, pergamen na třech místech odřený, dolní kapitálek částečně odtržený, horní ořízka trochu ztmavlá, předsádky zažloutlé, s pár šmouhami a stopami po činnosti hmyzu/larev, první titulní strana opotřebovaná a silněji zažloutlá, se skvrnou a dvěma přetištěnými razítky, stránky zažloutlé, jen zřídka s drobným natržením, ohnutým růžkem, skvrnkou od inkoustu nebo starou marginálií či podtržením, na přední předsádce je stará signatura a vlastnická poznámka psaná perem.

Valentinská © 2021