Actus Academicus; Duum-Viratus Medicus Duodena Thesium [1688; lékařství; medicína; Karlo-Ferdinandova univerzita]

Druh zboží: kniha
CN: A42651
Autor: Joannes Matthaeus Ignatius Stanislaus Löw [Johann Matthias Löw von Erlsfeld] - Joannes Franciscus Löw [Johann Franz Löw; Loew von Erlsfeld; Jan František Löw z Erlsfeldu]
Stav: Použitá
Dostupnost: SKLADEM MIMO PRODEJNU (info)
Cena: 2 250Kč
Množství:
 

Celé tituly a podtituly: "Actus Academicus, In Magna Universitatis Carolo-Ferdinandae Aula A. 1689. Mense Aprile Solenni Ritu Moreque Academico celebratus"; "Duum-Viratus Medicus Duodena Thesium Coronatus Duplici Stylo, Veteri, novoque explanatus".

Dva úzce provázané tituly svázané do jednoho svazku: První je publikace vydaná u příležitosti promoce Jana Matyáše Löwa z Erlsfeldu, později městského lékaře v Českých Budějovicích a podle všeho syna rovněž zde zmiňovaného Jana Františka Löwa z Erlsfeldu (1648-1725), právníka a věhlasného lékaře pocházejícího z Plané u Mariánských Lázní. Druhý titul jsou doktorské teze Jana Matyáše Löwa z Erlsfeldu, obhajované na Karlo-Ferdinandově Univerzitě.

Text latinsky; sazba antikvou (příp. kurzívou); stránky zdobeny koncovými vinětami a dvěma konturovými iniciálami na pozadí.

Dobová pergamenová vazba. Na přední předsádce je rukopisné exlibris datované 14. 10. 1714; na dvou stranách je velmi staré razítko knihovny Strahovského kláštera s erbem.

Vydání: Vetero-Pragae [Staré město pražské]: In eodem Magno Collegio Carolino typis Georgii Labaun [1689]; Vetero-Pragae: In Magno Collegio Carolino, Typis Georgii Labaun [Jiří Laboun] 1688, váz., [4]+81, [8]+84 s., 12° (9,5 x 15,5 cm)

Stav knihy: Dobrý stav; pergamen opotřebovaný, se skvrnkami a pár drobnými prasklinami, předsádky a poslední strana ztmavlé, vazba mírně nalomená (ale knižní blok dobře drží pohromadě), některé stránky zažloutlé, na stránkách jsou jen zřídka malé šmouhy či drobná natržení.

Valentinská © 2021