Fortgesetzte Magie, oder, die Zauberkräfte der Natur, sv. 1 [1792; věda; přírodní vědy; pokusy; rytiny; ilustrace]

Druh zboží: kniha
CN: A42639
Autor: Johann Samuel Halle
Stav: Použitá
Dostupnost: SKLADEM MIMO PRODEJNU (info)
Cena: 3 990Kč
Množství:
 

Celý titul a podtitul: "Fortgesetzte Magie, oder, die Zauberkräfte der Natur, so auf den Nutzen und die Belustigung angewandt worden".

První svazek dvanáctisvazkové přírodovědné práce Johanna Samuela Halleho (1727-1810), pruského historika a vědce. Autor popisuje velké množství vědeckých pokusů, které mají takřka magické, úžasné účinky. Svazek obsahuje všech 6 rozkládacích příloh s mnoha mědirytovými ilustracemi. Další mědirytová ilustrace je jako viněta na titulní straně.

Text německy; sazba frakturou.

Dobová lepenková vazba se štítkem na hřbetu.

Vydání: Wien: Gedruckt bei Johann Thomas Edlen von Trattnern, k. k. Hofbuchdruckern und Buchhändlern 1792, váz., [16]+547+[5] s., 6 tabulí, 8° (12,5 x 20,5 cm)

Stav knihy: Dobrý stav; desky opotřebované a ztmavlé, pokryv má několik natržení, ořízka ztmavlá, předsádky zaprášené, listy trochu nerovné, s menším počtem žlutých skvrnek od stáří, poslední stránka ztmavlá, přílohy jsou ve velmi dobrém stavu, jedna je na okraji mírně pokrčená, několik z nich je na okrajích trochu ztmavlých, vazba je mezi knižním blokem a deskami uvolněná.

Valentinská © 2021