Neues systematisches Conchylien-Cabinet. Siebender Band [1784; schránky; lastury; mušle; měkkýši; rytiny; mědiryty]

Druh zboží: kniha
CN: A42626
Autor: Johann Hieronymus Chemnitz
Stav: Použitá
Dostupnost: SKLADEM MIMO PRODEJNU (info)
Cena: 94 900Kč
Množství:
 

Sedmý svazek rozsáhlého díla o schránkách měkkýšů; autorem svazku je německý pastor a přírodovědec Johann Hieronymus Chemnitz (1730-1800), který v díle pokračoval po třech svazcích napsaných Friedrichem Heinrichem Wilhelmem Martinim. Kompletní výtisk.

Svazek obsahuje všech 33 tabulí s kolorovanými mědiryty schránek měkkýšů; tabule jsou číslovány 37-69; na jedné tabuli je vždy více ilustrací. V textu se nacházejí další čtyři nekolorované mědirytové ilustrace.

Text německy; sazba frakturou (latinská slova a krátké francouzské pasáže antikvou); titulní strana je zdobena mědirytovou vinětou, další dvě strany rozměrnými ilustračními vinětami (erb hrabat z Podewils na podstavci obklopený stromy; malý portrét přírodovědce Lorenze Spenglera obklopený putti).

Dobová celokožená vazba se zlacením na hřbetu a mramorovanou ořízkou a předsádkami.

Vydání: Nürnberg: In der Raspischen Buchhandlung [Gabriel Nicolaus Raspe] 1784, váz., [16]+356 s., 33 tabulí, 4° (24 x 28,5 cm)

Stav knihy: Velmi dobrý stav; kůže opotřebovaná a odřená, se stopami po červotoči a na hřbetě s menší prasklinou, rohy desek naražené, na předsádkách jsou dvě drobné stopy po červotoči, na titulním listu je vystřiženo razítko či signatura (zručně přelepeno kouskem papíru), část stránek zažloutlých (většinou jen mírně), tabule mírně zažloutlé (či s nevýraznými žlutými skvrnkami od stáří), občas s drobnou stopou prachu, na cca 40 stranách je malé číslo psané tužkou (v jednom případě perem), jinak má jen pár stránek ohnuté růžky či drobnou šmouhu od prachu.

Valentinská © 2021