Grosse Erdbeschreibung. Erster Band. Dänemark und Norwegen [1784; zeměpis; geografie; Dánsko; Norsko; Island; Grónsko]

Druh zboží: kniha
CN: A42620
Autor: A. F. Büsching [Anton Friedrich Büsching]
Stav: Použitá
Dostupnost: SKLADEM MIMO PRODEJNU (info)
Cena: 2 200Kč
Množství:
 

První svazek rozsáhlého a zakladatelského zeměpisného díla od německého geografa Antona Friedricha Büschinga (1724-1793); vedle obecného úvodu a obecné stati o Evropě obecně svazek obsahuje rozsáhlý popis Dánska a Norska, včetně Faerských ostrovů, Islandu a Grónska. Kompletní výtisk.

Jde o patisk ze slavné tiskárny a nakladatelství Josefa Jiřího Trasslera (1759-1816), působícího hlavně v Opavě; vzhledem k merkantilistické ekonomické politice a zákazu importu cizích knih vycházely v monarchii patisky slavných titulů a řad vydávaných např. v Lipsku. 

Text německy; sazba frakturou.

Dobová lepenková vazba.

Vydání: Troppau [Opava]: Gedruckt bei Joseph Georg Trassler, und im Verlage der Kompagnie [Josef Jiří Trassler] 1784, váz., 606 s., 8° (11 x 17 cm)

Stav knihy: Dobrý stav; desky opotřebované, na rozích odřené, na hřbetu jsou drobné ztráty a natržení, předsádky a menší část stránek zažloutlých, jeden list má drobné ztráty podél okraje (text nepoškozen), malá část listů má ohnuté rohy, jinak jen velmi zřídka jsou na stránkách drobné skvrnky od stáří.

Valentinská © 2021