Von der Ruhr unter dem Volke im Jahr 1765 [medicína; lékařství; epidemiologie; epidemie; úplavice; Švýcarsko]

Druh zboží: kniha
CN: A42618
Autor: Johann Georg Zimmermann [Johann Georg Ritter von Zimmermann]
Stav: Použitá
Dostupnost: SKLADEM MIMO PRODEJNU (info)
Cena: 14 900Kč
Množství:
 

Celý titul a podtitul: "Von der Ruhr unter dem Volke im Jahr 1765, und denen mit derselben eingedrungenen Vorurtheilen, nebst einigen allgemeinen Aussichten in die Heilung dieser Vorurtheile."

Rozsáhlé pojednání o švýcarské epidemii úplavice v roce 1765, o povaze nemoci, o prevenci a léčbě, o pověrách s nemocí spojených atd. Viz naskenovaný obsah. Autorem je Johann Georg Zimmermann (1728-1795), švýcarský myslitel, městský fysikus (lékař) v Bruggu a osobní lékař britského krále Jiřího III. a později pruského krále Bedřicha Velikého. Pravděpodobně druhé vydání ze 70. let 18. století (kniha poprvé vyšla roku 1767). Kompletní výtisk.

Text německy; sazba frakturou; titulní strana je zdobena mědirytovou vinětou.

Dobová (či o něco pozdější) lepenková vazba.

Vydání: Zürich: Bey Orell, Gessner, Füesslin und Compagnie [po 1767], váz., 390+[2] s., 8° (11 x 18,5 cm)

Stav knihy: Dobrý stav; desky opotřebované, na hřbetu pokryv opravován, rohy desek trochu naražené a odřené, na předsádkách jsou tři razítka, na přední předsádce i velmi staré poznámky, titulní list oddělen z vazby, na titulní straně je razítko a signatury, na cca 15 stranách jsou podél okrajů stará zatržení perem, stránky zažloutlé, často s drobnými žlutými skvrnkami od stáří.

Valentinská © 2021