Anatomia Reformata Sive Concinna Corporis Humani Dissectio [1695; medicína; lékařství; anatomie; rytiny; mědiryty]

Druh zboží: kniha
CN: A42600
Autor: Stephanus Blancardus [Steven Blanckaert; Steven Blankaart]
Stav: Použitá
Dostupnost: SKLADEM MIMO PRODEJNU (info)
Cena: 72 500Kč
Množství:
 

Celý titul a podtitul: "Steph. Blancardi Anatomia Reformata Sive Concinna Corporis Humani Dissectio, Ad Neotericorum mentem adornata. [...] Accedit ejusdem Authoris de Balsamatione Nova Methodus, a Nemine antehac similiter descripta".

Rozsáhlé pojednání o anatomii člověka (resp. anatomický atlas) od významného holandského lékaře a přírodovědce Stevena Blankaarta (1650-1704); doplněno několika krátkými texty, včetně pojednání o nové balzamovací metodě. Druhé, přepracované a doplněné vydání, rozšířené také o další tabule.

Výtisk obsahuje celkem 83 tabulí s krásnými anatomickými mědiryty; číslovány jsou I-LXVII, A-H a AA-II. Chybí tabule č. LIX (vytržena) a první, mědirytový titulní list. Při kolaci se čtyřmi dalšími výtisky nebylo zjištěno, že by chybělo cokoli dalšího.

Text latinsky; sazba antikvou; na titulní straně je signat nakladatele Luchtmanse; další stránky zdobeny dřevořezovými iniciálami a koncovými vinětami.

Dobová celokožená vazba se zlacením na hřbetu.

Vydání: Lugduni Batavorum [Leiden]: Apud Jordanum Luchtmans & Cornelium Boutestein 1695, váz., [12]+759+[14] s., 83 tabulí, 8° (12 x 19,5 cm)

Stav knihy: Dobrý stav; kůže na deskách a hřbetu odřená, s drobnými ztrátami, ořízka zažloutlá a ztmavlá, předsádky ztmavlé, s menšími skvrnami od vlhkosti, malá část stránek a tabulí má rovněž menší skvrny od vlhkosti, rohy některých stran ohmatané nebo ohnuté, frontispis a jedna tabule chybí.

Valentinská © 2021