L'Art Islamique en Orient. IIe Partie [Islámské umění v Orientu, sv. 2, 1924; litografie; architektura; islám; Turecko]

Druh zboží: kniha
CN: A42677
Autor: Alexandre M. Raymond
Stav: Použitá
Dostupnost: SKLADEM MIMO PRODEJNU (info)
Cena: 150 000Kč
Množství:
 

Podtitul svazku: "Fragments d'Architecture Religieuse et Civile" (Fragmenty náboženské a civilní architektury)

Druhý svazek velmi vzácného třídílného souboru chromolitografií zachycujících různé podoby islámského umění; autorem je Alexandre M. Raymond (1872-1941), francouzský architekt a umělec narozený v Konstantinopoli/Istanbulu. V tomto případě jde o velmi zřídka se vyskytující nakladatelskou vazbu (soubor bývá nesvázaný); tištěno u M. Schulze v Praze.

Kniha obsahuje litografovaný titulní list a stránku s dedikací, 12 ilustrovaných stran s předmluvou, obsahem a podrobným popisem tabulí a 60 barevných tabulí s chromolitografickými vyobrazeními fasád, oken, portálů a dalších architektonických prvků; některé chromolitografie zabírají dvě tabule. Vložen je původní reklamní leták (dvojlist) tiskaře, mj. s obsahem tohoto 2. dílu (viz foto), a další leták tiskaře s informacemi o prvním dílu. Kompletní a obzvlášť zachovalý výtisk.

Poloplátěná vazba; desky se zeleným a zlatým tiskem, předsádky s modrým, zeleným a zlatým tiskem.

Vydání: Péra-Constantinople: Librairie Raymond. Éditions d'Art et d'Archéologie orientale 1924, váz., [4]+11+[1] s., 60 tabulí, 2° (37 x 49 cm)

Stav knihy: Velmi dobrý stav; bývalý knihovní exemplář, zjevně nepoužívaný, desky jen nepatrně opotřebované, s mírně naraženými rohy a papírovým štítkem, na přední předsádce je několik papírovým štítků s razítky a signaturami, na nezdobené části přední předsádky je další malé razítko, na prázdném rubu titulního listu je několik signatur a natištěná data, přední předsádka je ve spoji mírně natržená, jinak stránky a tabule čisté, jen výjimečně s malou stopou prachu.

Valentinská © 2021